باتری ها و سیستم های الکترونیکی

انواع باتری ها و سیستم های شارژ و دشارژ -استاندارد باتری

باتری ها و سیستم های الکترونیکی

انواع باتری ها و سیستم های شارژ و دشارژ -استاندارد باتری

کاربرد نانو تکنولوژی در باتری ۲

شرکت Quantum Sphere تولیدکننده نانوپودرهای آلیاژی نیکل/کبالت، نانوپودرهای فلزی مغناطیسی، رسانا، و کاتالیستی می‌باشد که محصولاتی همچون QSI-nanoTM nickel (n-Ni)، QSI-nanoTM silver،       QSI-nanoTM copper و دیگر محصولات آلیاژی را تولید می‌نماید.

این مواد به عنوان کاتالیزور اصلی در پیل‌های سوختی و سایر الکترودهای غشایی، جایگزین پلاتین خواهند شد و یک منبع قابل بازیافت انرژی را ایجاد خواهند نمود. این خبر در حالی منتشر شده است که قبلا این شرکت اعلام کرده بود یک سازمان معتبر و کاملا مستقل، تولید نانوذرات آلیاژی نیکل/کبالت با کیفیت بالا توسط این شرکت را، جهت استفاده در الکترودهای باتری‌ها و پیل‌های سوختی تایید کرده است. از این توضیحات می‌توان نتیجه گرفت که Quantum Sphere یک جایگزین مناسب برای بازار چند میلیارد دلاری پلاتین ایجاد نموده است که شدیدا بر روی بازار مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان اثرگذاشته و چشم‌انداز کاتالیزورهای فلزی گروه پلاتین را متحول خواهد ساخت.

کِوین ملونی، مدیر اجرایی شرکت Quantum Sphere اظهار می‌دارد:«ما استراتژی رشد سریع، سنجیده و منظم خود را ادامه می‌دهیم تا نیازهای مشتریان و شرکای خود را، در بازارهایی که نیاز به کاربردهای مواد پیشرفته دارند، مرتفع سازیم. درخواست مشتریان برای محصولات شرکت Quantum Sphere ادامه داشته و از اهداف ما برای تولید و فروش پیشی می‌گیرد. ابزارهای تولیدی جدید ما همراه با تیمی از بهترین متخصصان، کیفیت و ثبات خدمات ما را تضمین نموده و موجب می‌شود در عین حال که یک مسیر کاری فنی هیجان‌آور برای اعضای تیم فنی Quantum Sphere ایجاد می‌شود،  بتوانیم برای مشتریان داخلی و بین‌المللی خود نیز خدمات بهتری را فراهم بیاوریم».


باتری‌های مبتنی بر نانولوله‌های کربنی فعال

Active carbon based nanotube battery

نگارندگان: Niu; Xi Xian

از جمله ویژگی‌های مثبتی که باتری‌ها می‌توانند داشته باشند، کم بودن زمان شارژ آنها و دیگری بالا بودن نسبت توان ویژه آنهاست که سبب کاهش وزن و در نتیجه افزایش کاربرد باتری می‌شود. در این اختراع باطری‌های مبتنی بر نانولوله‌های کربنی ساخته شده‌اند که می‌توانند جریان شارژ بالا را بدون هیچ مشکلی تحمل کرده و زمان شارژ را به طور قابل توجهی کاهش دهند. همچنین دارای توان ویژه بالایی هستند. این باتری‌ها دارای صفحات آندی و کاتدی هستند که به ترتیب از جنس Al و Cu بوده و با فرآیند پاشش با نانولوله‌ها و نانوفیبرهای کربنی پوشیده شده‌اند. این ویژگی سبب می‌شود که جریان‌های بالای شارژ را بدون این که گرم شوند یا دچار نقصان و تغییر شکل گردند از خود عبور داده و زمان شارژ را کاهش دهند. بین هر مجموعه از این صفحات شکافی وجود دارد که سبب عملکرد شبه خازنی باتری می‌شود. در هنگام شارژ باتری ابتدا خازن شارژ شده و احتمال انفجار و تخریب باطری در اثر افزایش جریان ناگهانی کاهش می‌یابد. افزایش جریان شارژ و کاهش وزن باطری سبب افزایش توان ویژه باتری تا بیش از300 wh/kg می‌شود. وزن این باطری‌ها1/11 و حجم آنها1/6 باتری‌های سربی معمول است و کوتاهترین زمان شارژ در این باطری‌ها به 90 ثانیه می‌رسد.
مزایا: امکان شارژ باتری با جریان بالا بدون گرم شدن و تخریب باتری، وزن و حجم کوچک باتری که سبب افزایش کارایی این باتری‌ها در صنایع،‌ انتقال جرم و مقاصد نظامی می‌شود.

 

منابع

http://www.uspto.gov

تاریخچه ۲

لویجی گالوانیGo to fullsize image

گالوانی یک دانشمند ایتالیایی بود. شهرت وی به آزمایشهایی مربوط می شود که در مورد اثرات جریان الکتریسیته بر بافتهای زنده (خصوصاً ماهیچه) انجام داد.او مشاهده کرد که اگر هنگام رعد و برق ، دو چنگال را با عصبهای موجود در پای یک قورباغه ی مرده تماس دهد ، ماهیچه ها تکان می خورند. گالوانی بر این باور بود که نوعی جدید از الکتریسیته ( یا الکتریسیته ی جانوری ) را کشف کرده است ، اما الکساندرو ولتا نشان داد که این مطلب صحت ندارد . دو واژه علمی گالوانومتر و گالوانیزه ، نام این دانشمند را جاودانه ساخته اند.    

 

آلکساندرو ولتا         

ولتا یک دانشمند ایتالیایی بود. او ، در سال  1794  میلادی ، توضیح داد که چرا وقتی پای قورباغه با دو فلز مختلف تماس پیدا می کند تکان می خورد. وی نشان داد که دلیل این حرکت یا تکان ، اختلاف پتانسیل به وجود آمده بین دو فلز است. اختلاف پتانسیل هنگامی پدید می آید که اختلافی بین بارهای دو نقطه وجود داشته باشد. ولتا به کارها و تحقیقاتش ادامه داد تا سرانجام در سال 1800  ، دومین نوع باتری را ۱۵۰۰سال بعداز ایرانیان باستان ساخت.

 

                                                         Go to fullsize image

پیل الکتریکی را ایرانیان اختراع کردند

ایرانیان تقریبا ۱۷۵۰ سال پیش باتری را اخترا نمودند و از آن بطرز ماهرانه و عالمانه ای استفاده می نمودند.در سال 1330 خورشیدی، باستان شناس آلمانی ویلهلم کونیک و همکارانش در نزدیکی تیسفون ابزارهایی از دوران اشکانیان را یافتند. پس از بررسی معلوم شد که این ابزارها پیل‌های الکتریکی هستند که به دست ایرانیان در دوران اشکانیان ساخته شده و به کار برده می‌شده‌اند. او این پیل‌های تیسفون را Baghdad Battery نامید. اکتشاف این اختراع ایرانیان به اندازه‌ای تعجب و شگفتی جهانیان را بر انگیخت که حتی برخی از دانشمندان اروپایی و امریکایی این اختراع ایرانیان را به موجودات فضایی و ساکنان فراهوشمند سیارات دیگر که با بشقاب‌های پرنده و کشتی‌های فضایی به زمین آمده‌ بودند، نسبت دادند، و آن را فراتر از دانش اندیشمندان و پژوهشگران ایرانی دانستند. برای ایشان پذیرفتنی نبود که ایرانیان 1500 سال پیش از گالوای ایتالیایی(1786 میلادی) پیل الکتریکی را اختراع نموده باشند. (برای آگاهی بیشتر می‌توانید به کتاب ارابه خدایان نوشته اریک‌فن‌دنیکن مراجعه کنید).

ایرانیان از این پیل‌های الکتریکی جریان برق تولید می‌کردند و از آن برای آبکاری اشیا زینتی سود می‌جستند. اما در پهنه دریانوردی ایرانیان از این اختراع جهت آبکاری ابزارهای آهنی در کشتی و جلوگیری از زنگ زدن و تخریب آنها استفاده می‌کردند. شایان ذکر است ترکیبی از پیلها را باتری می نامند. 

tp://ml.blogfa.com منبع:

The inner workings of the Baghdad Battery

 

 

بسم الله

سلام دوستان عزیز

سال نورا به شما تبریک عرض می نمایم

از امروز تصمیم گرفتم یک کمی راجع به باتری بنویسم .امیدوارم مطالبی که ارائه خواهم کرد قابل استفاده باشه هرچند میدانم بردن زیره به کرمان است.